Het archief van de Commissie van Burgerlijke Godshuizen Brugge

mei 23, 2021 · Posted in databronnen 

Toegangen Adornes en Commissie van Burgerlijke Godshuizen Brugge op Probat – Stad Brugge

Twee toegangen op zorgarchief in Brugge zijn nu doorzoekbaar via de onlinedatabank Probat.

De toegang voor het archief van de Godshuizen dateert van 2002 (met herwerking in 2015) en is van de hand van Siegfried Aneca. Het betreft hier enkel het beheer van de eigendommen van de Commissie. Om het andere archief te raadplegen contacteer je best stadsarchief@brugge.be. Meteen naar deze inventaris.

In respectievelijk 1987 en 1989 publiceerde Noël Geirnaert zijn tweedelige toegang op het archief van de familie Adornes en de Jeruzalemstichting, godshuis voor 12 weduwen. Een deeltje ervan wordt bewaard in het Rijksarchief Brugge. Ook deze nummers zijn in de toegang opgenomen. De herwerking van de toegang met het oog op import in Probat is gedaan door Christine Ceunen en  Dieter Viaene.

Comments

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.