Boek “Markante vrouwen in de geneeskunde”

oktober 1, 2014 · Posted in publicaties 

markante-vrouwen-in-de-geneeskunstLang konden vrouwen geen arts worden, want ze hadden geen toegang tot de universiteit. Sommige werden heks, andere verkleedden zich als man om dat beroep te kunnen uitoefenen. Pas eind 19de eeuw komt daar bij ons verandering in. Isala van Diest en Aletta Jacobs werden toen de eerste vrouwelijke arts, respectievelijk in België en Nederland. Deze baanbrekers slaagden erin het mannenbastion van de geneeskunde eindelijk te doorbreken. Markante vrouwen in de geneeskunst verhaalt over een tachtigtal opmerkelijke vrouwen die een spoor hebben getrokken in de geschiedenis van de geneeskunst en -kunde. Dankzij hen vinden wij vrouwelijke artsen normaal. De vrouwelijke winnaars van de Nobelprijs geneeskunde en topvrouwen als Christine Van Broeckhoven tonen dat er vandaag veel veranderd is en dat de vrouwelijke arts, de verpleegster en de vroedvrouw eindelijk de erkenning krijgen waar ze recht op hebben. Michel Deruyttere vertelt een verhaal over krachtige, inventieve vrouwen die op de barricades hebben gestaan om hun levensdroom -‘hun medemens verzorgen’ – waar te maken, niet alleen thuis, maar in de hele samenleving. Auteur: Michel DeruytterePagina’s: 384 Afwerking: paperback ISBN: 9789089243164 Publicatiedatum: 10/10/2014 Formaat: 15,5 x 23,5 Verkoopprijs: € 24,99 Uitgegeven bij Houtekiet

Comments

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.